Drag me to hell

Drag Me to Hell (2009)

Sam Raimi, majstor psiholoških trilera u jednom od najboljih izdanja, vraća se horroru, no nažalost bez Bruce Campbella (za one koji ne znaju, omiljena Frogijeva Evil Dead trilogija)… Jedan od najboljih horrora prošle godine u majstorskoj maniri, ako ne i najbolji. Braća Raimi su scenarij napravili još prije Spidermana, no čekali su pravi tren da se krene u raelizaciju i očito nisu promašili, film je zaradio skoro 100 milja i dobio nagradu ove godine za najbolji horror.

Priča počinje prije 40 godina, kada mladi bračni par pozove lokalnu istjerivačicu demona San Denu, jer im se sin žali da vidi čudovišta. U pokušaju istjerivanja, demon odvuče dječaka u vatrenu rupu sa sobom.

Banka, današnje vrijeme, mlada i vrijedna pripravnica Christine (Alison Lohman), želi napredovati na mjesto voditelja. Da bi ga dobila umjesto kolege s kojim radi, mora pokazati čvrstinu u donošenju odluka. No kako to biva, odluči pokazati čvrstinu baš na krivoj osobi, staroj gđi Ganush i odbije joj produžiti zajam, tjerajući ju na cestu. Pohvaljena od šefa za odlično obavljen posao, kreće doma, ali ju u garaži dočeka gđa Ganush i napadne ju, otkine joj gumb i baci kletvu na nju, ali i umire nakon borbe. Preplašena, odlazi proroku, koji joj kaže da ju progoni zao duh. Slijedećeg dana, nakon obilnog krvarenja iz nosa na poslu, ponovo odlazi proroku, koji ovaj put priznaje da se radi o zlom demonu, Lamiji, koji će ju zlostavljati tri dana prije nego li ju odvuče u pakao.Kako napadi postaju sve učestaliji i sve gori, Christine prvo žrtvuje svoju mačku, a nakon divlje večere kod roditelja svog dečka Claya (Justin Long), potraži pomoć San Dene s početka filma.San Dena pripremi seansu, u kojoj misli zatočiti Lamiju u tijelo koze i ubiti ju. Kako stvari nikad ne idu po planu, Lamija ubija San Denu i zaklinje se da se neće zaustaviti dok ne ubije Christine. Prorok pečati gumb u omotnicu i kaže Christine da preda gumb nekome na koga želi prenijeti kletvu.

Odlučna u nakani da se riješi kletve, odlazi na groblje gdje iskapa gđu Ganush i zabija joj omotnicu u ruku, uvjerena da se riješila kletve. Kraj pogledajte sami, odličan je, kao i cijeli film.

Pun specijalnih efekata i psihološki napetih momenata, film cijelo vrijeme drži gledatelja na rubu živaca, ali ne propušta dobro ukomponirati i dozu crnog humora, kako bi na tren opustio gledatelja, a zatim ga u slijedećem trenu šokirao novom krvavom scenom.

Odličan horror, MUST SEE one…

VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena: 8.2/10 (Broj glasova: 19)
VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena članka: +7 (Broj glasova: 7 )
Drag Me to Hell (2009), 8.2 out of 10 based on 19 ratings

Leave a Reply