EtnoFilm Rovinj 22.11.2012. u 20h

Zelena dvorana  predstavlja vam festival etnografskog filma Etnofilm Rovinj.

Ulaz besplatan

U četvrtak na GRC večeri dugometražnih filmova 22.11. predstavljamo vam u suradnji sa EtnoFilmom Rovinj „Nedjelja u BrazzavilluAdria Monesa te „Priručnik za promjenu prošlostiAntjea Engelmanna.

ETNOFILM – međunarodni festival etnografskog filma u organizaciji Etnografskog muzeja Istre – promiče filmove s inovativnim pristupom kulturnim fenomenima i etnografiji svakodnevice. 5. izdanje festivala održat će se tradicionalno u Rovinju od 24. do 27. travnja 2013. godine. Uz druženje s gostujućim autorima filmova, publiku očekuje i radionica digitalne vizualne antropologije, radionice animiranog filma za djecu, predavanja o recentnim vizualno-antropološkim temama te izložba i koncert u popratnom programu.

Više o Festivalu: http://www.etnofilm.com/

 

Filmovi:

 

Nedjelja u Brazzavillu

Autor: Bach Enric, Mones Adria

Država:Španjolska-Kongo

Trajanje: 51 min

 

O filmu:

Mladi radiovoditelj Carlos La Menace tijekom svoje vikend emisije predstavlja tri figure glavnog grada Konga, Brazzavillea. Sapeur Yves Saint Laurent okružen ekstremnim siromaštvom bira eleganciju kao način života. Cheriff Bakala nije običan rapper a Palmas Yaya, hrvački šampion Brazzavillea oslanja se na vudu kako bi obranio svoju titulu u ključnom trenutku svog života.

 

O autoru:

Adrià  Monés filmski je producent, pisac i redatelj dokumentarnih filmova. Strast za dokumentarnim filmom otkrio je u audiovizualnom odjelu na Canal+. Film Sunday in Brazzaville njegovo je prvo iskustvo u režiranju dugometražnog dokumentarnog filma.

 

Režija: Enric Bach, Adria Mones

Scenarij: Bach Enric Bach, Adria Mones

Montaža: Nuria Campabadal

Snimatelj: Enric Bach

Producent: Fasten Seat Belt

 

 

 

 

Priručnik za promjenu prošlosti

Autor: Antje Engelmann

Država: Njemačka/Mađarska/Brazil

Trajanje: 40 min

 

O filmu

U filmu o sjećanju i samosvijesti Engelman tematizira vlastitu priču o odrastanju unutar nestajuće kulture podunavskih Nijemaca. Preispituje podrijetlo i kulturu svoje obi

telji  usredotočivši se na koncept doma kao zemljopisnog mjesta i doma kao emocionalnog mjesta.

 

O autoru

Antje Engelman živi i radi u Berlinu. Studirala je vizualne umjetnosti na Üniversität der Künste u Berlinu te na Faculdade de belles artes de Barcelona. Bavi se društvenim i političkim aktivizmom te predaje na Sveučilištu u Potsdamu.

 

Režija: Antje Engelmann

Scenarij: Antje Engelmann

Montaža: Antje Engelmann

Snimatelj: Antje Engelman, Cyrill Lachauer, Matze Görig

Producent: Antje Engelmann

VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena: 9.0/10 (Broj glasova: 5)
VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena članka: +1 (Glas: 1 )
EtnoFilm Rovinj 22.11.2012. u 20h, 9.0 out of 10 based on 5 ratings

Leave a Reply