10TFF

Program šestog dana Tabor Film Festivala

Šesti dan održavanja Tabor Film Festivala, petak 13., bit će u znaku međunarodnih festivala kratkometražnih filmova. Program počinje s poljskim dječjim filmovima i nastavlja se filmova s festivala iz Japana i Gruzije, ali naći će se tu i bogat
program domaćih dokumentarnih filmova.

Kino dvorana Spomen doma u jutarnjim će satima biti rezervirana za male filmoljupce koje na programu očekuju poljski animirani filmovi sa dječjeg festivala Kiki Tabora, po prvi puta održanog početkom lipnja u sklopu Tabor Film Festivala. Uz program poljske animimacije moći će se pogledati i filmovi sa festivala iz Japana i Gruzije. Short Shorts Film Festival & Asia iz Japana donosi nam sedam filmova, a na programu je od 12 sati nakon čega slijede gruzijski filmovi sa Batumi International Art House Festivala iz Batumija.
Od međunarodnog programa u konkurenciji prikazuju se i igrani filmovi zajedničkog nazivnika „Izvor zvuka“, čiji će autori prisustvovati projekcijama. Brisanje/Delete iranski je film redatelja Kazema Mollaie u kojem protagonist pokušava pronaći način kako tipkom „delete“ izbrisati svoj život. Jednako zanimljiv film, pomalo pomaknute perspektive, pod nazivom Svi se muškarci zovu Robert/ Tous les hommes s’appellent Robert, rad je francuskog autora Marc-Henri Bouliera u kojem mlad, gol i prestrašen muškrac bježi kroz šumu.
U bloku projekcija domaće konkurencije bit će prikazno šest domaćih dokumentarnih filmova objedinjenih temom „Hrvatski san“, među kojima i film o slučaju iskorištavanja bosanskih građevinskih radnika u Sloveniji pod nazivom Tražili smo radnike, dobili smo ljude, redatelja Đure Gavrana. U sekciji domaćih animiranih filmova moći će se
pogledati Priča s početka vremena Božidara Trkulje i Otac, film hrvatsko-bugarsko- njemačke koprodukcije, a projekciji će prisustvovati jedan od redatelja, Veljko Popović i producentica Vanja Andrijević.
Za kraj, slijedi zabava u vrtu Titove vile uz zvukove DJ ČiĆi&Stwicky soundsystema, poljskih zaljubljenika u glazbu.

Tabor Film Festival održava se u Kumrovcu do subote, 14. srpnja, a ulaz na sve projekcije i koncerte je besplatan. Više informacija možete naći na službenim stranicama festivala www.taborfilmfestival.com.

VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena: 9.8/10 (Broj glasova: 4)
VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena članka: 0 (Broj glasova: 0 )
Program šestog dana Tabor Film Festivala, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Leave a Reply