10TFF

U SUBOTU ZATVARANJE JUBILARNOG, 10. TABOR FILM FESTIVALA

Svečana dodjela nagrada GrandPrix Tabor Film festivala održat će se u subotu, 14. srpnja u 21.30 sati u Titovoj vili u Kumrovcu čime će službeno biti zatvoren jubilarni, deseti Tabor Film Festival – međunarodni festival kratkometražnog filma.

Odluku o ovogodišnjem, najboljem dokumentarnom, igranom, animiranom i eksperimentalnom filmu u međunarodnoj konkurenciji donijet će članovi žirija Hieronim Neumann, Irena Krčelić i Robert – Jean Lacombe, dok će o pobjedniku domaće konkurencije odlučiti Miha Knific, Tomek Gestwicki i Juraj Lerotić. Trofej Vox Veronicae otići će u ruke filmu iz međunarodne ili domaće konkurencije koji osvoji najviše simpatija gledatelja, a preostali laureati primit će trofej  eAnimirana Veronikina lubanja.

Zatvaranju Festivala prisustvovat će i Kazem Mollaie, autor iranskog filma Delete, francuski redatelj Marc-Henri Boulier, autor filma Svi se muškarci zovu Robert/ Tous les hommes s’appellent Robert, zatim Božidar Trkulja, autor hrvatskog filma Priča s početka vremena kao i Petar Orešković, redatelj filma Ustaj Miro!. U ime hrvatsko-bugarsko-njemačke koprodukcije filma Otac, u Kumrovec će doći producentica Vanja Andrijević, a u ime Krakowske Fundacije Filmowa /Krakow Film Foundation, partnera ovogodišnjeg Tabor Film Festivala, Zofia Ścisłowska.

Nakon svečane dodjele nagrada od 23 sata u vrtu Titove vile na programu je zabava uz DJ Frajmana, kultnog zagrebačkog DJ iz Stereo Studia, koji je nastupao u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Nizozemskoj, te gotovo u svim važnijim hrvatskim i slovenskim klubovima.

Što još stignete pogledati zadnjeg dana Festivala? Na programu završnog dana Tabor Film Festivala od 11 sati u Spomen domu prikazivat će se program poljske animacije, hrvatski dokumentarni filmovi tematski povezani kao „Hrvatski san“, serija filmova u međunarodnom programu pod nazivom „Prepoznavanje“, te program filmova poljskog redatelja Hieronima Neumana. Ugledni poljski profesor jedan je od najistaknutijih pripadnika eksperimentalne poljske animacije, a posjetiteljima Tabor Film Festivala u 14 sati održat će predavanje o svojim tehnikama animacije.

Sve projekcije filmova i glazbeni program besplatan je za sve posjetitelje Kumrovca- sela filma, a više informacija o programu koji vas očekuje u subotu na službenim stranicama festivala www.taborfilmfestival.com.

Tabor Film Festival, međunarodni je festival kratkometražnog filma i kao takav jedinstven u Hrvatskoj. Organizator festivala je Udruga GOKUL (Građanska organizacija za kulturu), a ovogodišnji, deseti po redu održavao se od 8. do 14. srpnja u Kumrovcu na lokacijama Spomen dom i Titova vila.

VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena: 9.5/10 (Broj glasova: 6)
VN:F [1.9.3_1094]
Ocjena članka: +1 (Glas: 1 )
U SUBOTU ZATVARANJE JUBILARNOG, 10. TABOR FILM FESTIVALA, 9.5 out of 10 based on 6 ratings

Leave a Reply